Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. Aici s-au efectuat peste 2000 de astfel de operaţii cu un volum actual de peste 130 de interventii anual.

Este primul spital din Romania

în care s-a făcut transplant renal combinat: rinichi-pancreas şi s-a demarat un program special de transplant renal încrucişat (DOMINO). Aici s-au efectuat peste 60 de transplante încrucișate.

În acest moment 70%

din activitatea desfăşurată de echipa de medici urologi este minim invazivă ceea ce înseamnă ca cele mai multe dintre afecţiunile tractului urinar sau ale rinichilor se tratează endourologic (peste 80.000 operaţii de acest gen) sau laparoscopic (peste 15.000).

Echipa de specialişti ai ICUTR

este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră în cazul în care suferiţi de afecţiuni ale tractului urinar, ale rinichilor sau insuficienţă renală cronică. Diagnosticarea cu aparatură de ultimă generaţie, tratamentul minim-invaziv şi saloanele moderne ale Institutului sunt argumente în plus pentru a face această alegere vitală pentru sănătatea dumneavoastră.

ICUTR este un centru de referinta

in transplantul renal pediatric avand o preocupare permanenta pentru diagnosticul si tratamentul chirurgical al afectiunilor urologice pediatrice.